Recomanacions per ser un bon observador

Com afegir una nova observació

Cada vegada que entris com observador registrat i vulguis fer una observació nova podràs accedir a la base de dades des del menú d'observadors registrats. El sistema et preguntarà per quin projecte faràs l'observació. Després, et demanarà les dades imprescindibles (marcades amb un *):

a) dia - mes - any de la observació

b) lloc de l'observació (coordenades GPS en format graus decimals o referència de la platja, de la cova, del port, etc, que podràs marcar tu mateix movent el cursor al mapa del Google Maps).

Llocs preferits: Si acostumes anar al mar als mateixos llocs, tens la possibilitat d'afegir-los per a que el sistema recordi les seves coordenades. Això també està al menú d'observadors registrats: tindràs l'opció de posar-li un nom al lloc preferit i d'afegir les coordenades, manualment o movent el cursor al punt escollit.

Un cop posades aquestes dades entraràs directament a la pàgina del projecte i podràs registrar la teva observació. Si n'has fet més d'una, hauràs de fer una fitxa per cada observació.

Segueix les indicacions del projecte i entra el major nombre de camps possibles!

Com editar les teves observacions

Des del menú d'observadors registrats podràs accedir a les teves observacions fetes i editar-les, ampliant la informació o rectificant eventuals errades.

Sempre que puguis, afegeix una foto

Adjuntar una foto a la teva observació és molt important! Les fitxes amb fotos tenen un valor afegit i poden ser validades per els científics. Actualment, es pot afegir només una foto per observació i els formats acceptats son JPG, PNG i GIF. Tingues en compte que el sistema no accepta fotos de més de 4 Mb. Si no tens la foto però ets un especialista i estàs segur de l'espècie, indica-ho al camp "Comentaris" juntament amb tota la informació que pensis que pugui ser interessant per els investigadors.

Això és tot, la teva col·laboració ajudarà als científics a conèixer millor el nostre mar, i tots junts donarem a conèixer a la societat el seu valor pel nostre planeta.

Com afegir documents

Si vols realitzar un cens científic, pots descarregar-te els documents que trobaràs en recursos propis. Emplena'ls i puja'ls al teu perfil, en l'apartat “documents observacions” perquè ho revisin els investigadors.

 

Tens cap observació per enviar? Omple la fitxa! Nova observació

Actualitat

Mapa de les observacions

El nostre portal web web utilitza 'cookies' amb la finalitat de millorar l'experiència de l'usuari. Més informació aquí. [ Tancar ]